Plankeborde på mode igen

Plankeborde på mode igen

maj 19, 2022 Slået fra Af Admin

Moden skifter, også inden for møbel industrien – det er jo en hel verden for sig selv, og ligesom det er med tøj, så er der også en slags mode indenfor møbler. Det jeg har observeret rundt omkring i de familier jeg har været, er at der er en trend til at det er blevet moderne med Plankeborde i alle mulige afskygninger – og jeg må sige det ser da også flot ud, når man kan se årerne på ens plankebord, samtidig med at designet af plankebordet så også er helt unikt. Det der tiltaler mig ved plankeborde der fremstilles på bestilling, er at jeg selv kan bestemme designet og træsorten – og så bliver det jo lige som mit helt eget.
Inspireret af andres plankeborde, og anbefalinger af hvor jeg kunne købe billige plankebord, endte da også ud med, at jeg selv fik et – og det har givet mig en helt ny spise stue at se på – underligt, men det forandrer virkeligt ens stue med nye møbler.
Vi kender det alle, vi kommer og besøger ældre mennesker – her er de de tunge møbler der er fremtrædende, og mange gange også i teak træ eller mahogni – og hos de unge mennesker så er der mange hvide møbler, læderstole og lyse træmøbler – og sådan skifter moden indenfor møbelindustrien.

Nu er jeg selv til et plankebord der er med de lidt buede kanter, som så minder meget om et stykke træ der er skåret en tyk skive af, og når dette træ så bliver pudset og poleret – bliver det utroligt smukt at se på. Selvom det er træ, så er det behandlet således, at man kan spilde alt på det, og det trækker ikke ned i selve træet og laver de her velkendte glasringe – det er bare lige at tørre af med en fugtig klud, og så står det som nyt igen.
Jeg har stødt på dem for mange år siden, men da var det som have møbler, mere rå og rustikke, mod dem der er i dag, der er meget elegante at se på. Men en sjov udvikling indenfor borde.