Fordelene ved biologisk haveernæring 

Fordelene ved biologisk haveernæring 

april 20, 2023 Slået fra Af Admin

Mange gartnere kender det grundlæggende i planteernæring, men kun få kender til fordelene ved biologisk haveernæring (Se https://grogreen.dk/). Denne form for næringsstoftilførsel anvender naturlige processer og organismer til at sikre, at dine planter får alle de næringsstoffer, de har brug for, uden at du behøver at ty til kunstgødning eller andre kunstige stoffer. Læs videre for at få mere at vide om, hvordan biologisk haveernæring kan hjælpe dig med at opnå frodige, sunde planter! 

Hvordan virker biologisk haveernæring? 

Biologisk haveernæring fungerer ved hjælp af mikroorganismer som bakterier, svampe og andre mikrober til at hjælpe med at nedbryde og frigive næringsstoffer i jorden. Disse organismer arbejder sammen med hinanden og med deres omgivelser for at skabe et unikt sæt af betingelser, der giver mulighed for øget tilgængelighed af næringsstoffer. Det betyder, at disse vitale elementer ikke blot er tilgængelige i større mængder, men også at de leveres i en form, der lettere optages af planterne. 

Hvad er fordelene ved biologisk haveernæring? 

Anvendelse af biologisk haveernæring har flere fordele i forhold til traditionelle gødninger og andre ikke-organiske kilder til planteføde. For det første har det ingen negative virkninger på miljøet, som kemisk gødning kan have, da det er baseret på naturlige processer. Derudover giver brugen af denne type næringsstoftilskud større effektivitet – hvilket betyder, at flere næringsstoffer bliver gjort tilgængelige for dine planter, mens mindre går tabt gennem afstrømning eller udvaskning. Endelig bidrager denne fremgangsmåde til at fremme sundere jorde ved at øge den mikrobielle aktivitet, hvilket bidrager til at forbedre dræning og luftning samt til at reducere komprimering.