Byen Malmø: En kort historie

Byen Malmø: En kort historie

november 23, 2022 Slået fra Af Admin

Malmø er en by i det sydlige Sverige med en lang og rig historie. Malmø blev grundlagt i det 12. århundrede og har været igennem meget gennem århundrederne. Den har været regeret af danskerne, svenskerne og endda kortvarigt af tyskerne under Anden Verdenskrig. I dag er Malmø en blomstrende by med meget at tilbyde både turister og indbyggere. Læs videre for at få mere at vide om Malmø!

Malmø blev grundlagt i 1240 af kong Valdemar Sejr af Danmark. Dengang var byen kendt som Malmhaug, som betyder ” grusbunke .” I løbet af de næste par århundreder skiftede Malmø flere gange hænder mellem danskerne og svenskerne. I 1658 blev den endelig en del af Sverige for altid

I løbet af det 18. og 19. århundrede gennemgik Malmø en periode med industrialisering . Dette bragte en masse rigdom og velstand til byen. Men det førte også til trange og farlige levevilkår for mange af dens indbyggere . Som reaktion på dette gennemgik byen en massiv udvidelse i begyndelsen af det 20. århundrede . Dette omfattede opførelse af nye kvarterer , parker og offentlige pladser.